Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند که این روزها همدان با عنوان پایتخت تاریخ و تمدن تبلیغات بهتری را در خصوص ورود گردشکران به این شهر داشته است ولی با این وجود ما شاهد هستیم که مسافران با ورود به این شهر گلایه مندی هایی را از خدمات دهی ها به زبان می آورند که به نوعی این اتفاقات فرصت سوزی در جذب گردشگران به این استان می باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نافع، همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران بار دیگر با آغاز تعطیلات تابستانی و پایان ماه رمضان مملو از مسافران و گردشگران شده است، همدان شهری که علاوه بر جاذبه ای که آثار باستانی آن دارد چه از لحاظقدمت تاریخی و چه از لحاظ تعداد بالای این آثار ،هوای مطلوب و مطبوعی نیز دارد که مسافران زیادی را از شهرهای گرم کشور به این نطقه می کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها شاهد افزایشهرچه بیشتر حضور مسافران در این شهر تاریخی هستیم با توجه به اینکه در این شهر ما با کمبودنسبی هتل مواجه هستیم بسیاری از مسافران تابستانی در هر گوشه از پارک های همدان چادرهای رنگی اسکان خود را باز کرده اند.

در ایام تعطیلات عید سعید فطر به منظور اطلاع از میزان رضایت مسافران تابستانی همدان به محلهای اقامتی مسافران در پارک مردم رفتیم و مصاحبه ای با چند تن از مسافران گرامی داشتیم که توجه شما را به خواندن سخنان این عزیزان دعوت میکنیم:

چادرهای زیادی در پارک مردم به چشم میخورد که به ردیف شده بودند به سمت خانواده ای که بیرون چادر نشسته بودند رفتیم یکی از افراد این خانواده با بیان اینکه که از نجف آباد اصفهان آمده اند گفت: ما سالی یک بار به همدان می آییم و سعی میکنیم یک شب را در پارک بخوابیم پارک خوبی است اما شاید ضعفی که دارد سرویس های بهداشتی آن باشد.

وی با لهجه اصفهانی ادامه داد: باید با وجود تعداد بالای مسافران و گردشگران رسیدگی بیشتر و بهتری به سرویس های بهداشتی بشود تعداد سرویس های بهداشتی کم است.

این مرد میانسال اظهار داشت: آبخوری آن نیز پاسخگوی جمعیت این مردم نیست.

وی افزود: همدان شهر زیبا و خوش آب و هوایی است مردم باید در اماکن عمومی و گردشگری رعایت نظافت را بکنند.

در هنگام صحبت با این خانواده صدایی را از چادر کنار این مسافران که همراه با گلایه بود شنیدیم پس از صحبت با این خانواده به سراغ این چادر رفته و برای شنیدن حرفهایشان گوشمان را سپردیم، خانواده ای سه نفره که چند ساعتی میشد به همدان رسیده بودند واز جمله مسافران تابستانی بودند که اولین حضورشان در پایتخت تاریخ و تمدن ایران را تجربه می‌کنند.

اولین و آخرین سفر به پایتخت تاریخ و تمدن ایران!

خانم این خانواده با ابراز ناراحتی عنوان کرد: ما از تهران به همدان آمده ایم این اولین و آخرین سفر ما به این شهر است ما تصمیم داشتیم چند روزی در همدان بمانیم که منصرف شدیم الان خسته ایم نمیتوانیم برگردیم اما اینجا هم نمی مانیم.

حیف که غار علیصدر در همدان است!

این خانم جوان با کلافگی که در چهره و حرفهایش بود ادامه داد: حیف که غار علیصدر در همدان است، همدان شهر خیلی کثیفی است خصوصا مقبره باباطاهر علاوه بر نبود نظافت راهنماهایی برای گردشگران به غیر از غار علیصدر ما ندیدیم به طور مثال کسی در هگمتانه نبود که در خصوص آن مکان تاریخی توضیحاتی به ما بدهد و ما هر ذهنیتی از این اماکن ببینیم شخصا میتوانیم برداشت کنیم.

مرد خانواده که اصرار داشت با دوربینمان به سرویس های بهداشتی اماکن تفریحی و گردشگری برویم اظهار کرد: ما قبول داریم که مردم نیز گاهی مقصر هستند در ایجاد فضای اینچنین اما مسئولین میتوانند در بهبود این اوضاع کمک بکنند و تعداد بالای مسافران و کمبود سرویس های بهداشتی و نظافت این سرویس ها چیزی است که باید مورد توجه مسئولین قرار بگیرد.

وی ادامه داد: تازه فهمیدم چرا دو روز تعطیل که میشود همه به شمال می روند، امکانات در همدان زیر صفر است و من فکر نمیکنم دوباره بخواهم به همدان سفر کنم.

خانم دیگری که در حال سرخ کردن پیاز داغ روی پیک نیک بود همراه با لبخندی در چهره هنگام گفت گو با ما بیان داشت: تقریبا 5 سالی است که در اوایل تابستان به همدان سفر میکنیم و از گرمای خوزستان فرار میکنیم، امنیت این شهر خیلی خوب است.

این هموطن خوزستانی ما ادامه داد: از نظافت سطح شهر همدان تقریبا راضی هستیم ما به گنج نامه زیاد میرویم مکان تفریحی خوبی است، ولی صنایع دستی که در آنجا میفروشند گران است.

وی افزود: مسیر گنج نامه خیلی ترافیک بود و بسیار شلوغ بود.

یکی دیگر از مسافرانی که از رباط کریم به پایتخت تاریخ و تمدن ایران سفر کرده است نیز از سرویس بهداشتی های این شهر گلایه داشت و گفت: همه چیز این شهر خوب است اما سرویس بهداشتی ها از نظر نظافت اوضاع خوبی ندارد.

وی ادامه داد: شیر های آب خوری و شیرهایی کهبرای شست و شوی ظرف و ظروف مسافران باید باشد کم است که برای مسافران مشکل ساز است.

صف طولانی برای سرویس های بهداشتی!

در داخل پارک گشتی زدیم صفی که در جلوی سرویس های بهداشتی بود توجه ما را به خود جلب کرد، یکی از مسافران در گفت و گو با ما در رابطه با آن صف طولانی اظهار داشت: وضعیت سرویس بهداشتی بسیار خراب است در حالی که ما در نقطه ای هستیم که اکثر مسافران ممکن است برای استراحت در فضای باز این نقطه را انتخاب بکنند.

این مسافر که از ایلام آمده بود و همدان را برای سفر خود انتخاب کرده بود ادامه داد: در سفرهای قبلی با چنین مشکلی مواجه نبودیم که شاید بخاطر زمان سفر ما بوده که در روزهای خلوت تری بوده است اما قطعا مسئولین باید احتمال ورود این میزان گردشگر را در این روزهای تعطیل که مسافران زیادی به همدان می آیند را می کردند که مسافران با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.

یکی از گردشگرانی که در همان حوالی بود و همدان را مقصد سفر خود قرار داده بود، در گفت و گو با ما اظهار میدارد: ما چند روزی است که به همدان آمده ایم این شهر هوای خیلی خوبی دارد لازم میدانم نکاتی را برای بهتر کردن اوضاع خدماتی در برخی مکان های گردشگری و تفریحی بگویم من وقتی فرزندم را در شهربازی بردم متاسفانه فضایی بود که اصلا ایمن نبود ما دیدیم که در این مکان ها برای اینکه برای بچه ها اتفاقی نیافتد شرایط خیلی بهتری را درست کردند.

وی ادامه داد: در مکان های تفریحی و گردشگری این شهر برای سهولت رفت و آمد جانباز ها و معلولین به نظر تدابیری اندیشیده نشده است.

زراعتیان در پایان افزود: سرویس بهداشتی ها نیز از نظر بهداشتی شرایط خوبی نداشت، علاوه بر این پرده ای نیز جلوی درب این سرویس های بهداشتی برای بانوان نصب نشده بود که بسیار ضروری است.

در ادامه به گفت و گو با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نشسته و به بررسی برخی مشکلات مسافران پرداختیم.

علی مالمیر در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به ایام تعطیلات اظهار داشت: چون در ایام تعطیلات عید فطر و همچنین تابستان همیشه مواجه خواهیم بود با پیک گردشگران جلسات ستاد سفر را در چند روز گذشته داشتیم.

وی افزود: هماهنگی های لازم بین کمیته ها و ستادهای شهرستانی انجام شده است با توجه به تجاربی که در سالهای گذشته داشتیم ستاد اسکانمان را فعال کردیم و مستقر است و قبل از شروع تعطیلات عید فطر شروع به کار کرده است.

مالمیر ادامه داد: در اماکن پیش بینی های لازم برای ارائه خدمات همچون حضور راهنمایان گردشگران و آماده سازی اماکن انجام گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان تصریح کرد: در داخل کمیته ها و دستگاه های دیگر پیش بینی لازم برای تأمین مایحتاج نیاز است اقلام ضروری مثل نان و گوشت با توجه به جمعیت شهر اضافه خواهد شد.

وی بیان داشت: مباحث مربوط به خدمات بین جاده ای مثل اورژانس، حضور پلیس و مجموعه هلال احمر، همه پیش بینی ها انجام شده است و مراکز اقامتی آمادگی پذیرایی را کامل دارند و خوشبختانه مشکل خاصی به لحاظ انجام هماهنگی ها نداریم.

مالمیر خاطر نشان کرد: خیلی امیدوار هستیم که امسال نیز مانند سالهای گذشته به ویژه سال گذشته که بدون مسئله ایام عید فطر را داشتیم چون حدس میزنیم امسال شاهد حضور تعداد بالاتری گردشگر خواهیم بود، امیدواریم بتوانیم بدون هیچ مسئله ای زمینه ایجاد خاطرات خوبی را برای آنها فراهم کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در رابطه با وجود سرویس ها بهداشتی در سطح شهر و اماکن گردشگری اظهار داشت: در سنوات گذشته بازخوردی که ما از گردشگران داشتیم یکی از مشکلات آنها در واقع بحث سرویس های بهداشتی بود که خوشبختانه با اقداماتی که هم شهرداری در اماکن زیر مجموعه خود انجام داده بود و هم ما در اماکن مربوط به این سازمان نسبت به بازسازی و آماده سازی و ارتقاء کیفیت مصالحی که استفاده کردیم انجام داده ایم، هم سال گذشته و هم در ایام عید خوشبختانه در این زمینه مشکل خاص و حادی نداشتیم.

نارضایتی ها از سرویس های بهداشتی نسبت به سالهای گذشته بهبود یافته است

وی افزود: در بازخوردهایی که ما در نظر سنجی هایمان داشتیم، نسبت به گذشته نارضایتی ها از سرویس های بهداشی کم شده بود و به نظر میرسد گام مثبتی انجام شده است.

مالمیر تأکید کرد: ما کمیته ای را نیز داریم که برای بین راهی ها بحث ساماندهی و نظارت بر نمازخانه ها و سرویس های بهداشتی بین راهی وظیفه دارند که نظارت ها و تاکیداتی برآن شده است که بین راهی ها هم مشابه سطح شهر ارتقا پیدا بکند و کیفیت مناسبی داشته باشد که سبب نارضایتی مسافران نشود.

وی در رابطه با کمبود جهت نما برای راهنمای مردم در پیدا کردن سرویس های بهداشتی اظهار داشت: این ممکن است در خیابان ها صدق بکند اما در خود منطقه وجود دارد شاید برای اینکه بخواهد جهت نمایی داشته باشد در سطح شهر کمتر است.

وی افزود: تمرکز بر این است که جهت نما و تابلوهای راهنما بیشتر در اماکن گردشگری، پارک ها و مراکز بازدید باشد و در این اماکن با یک پرس و جو میتوانند مردم به راحتی پیدا بکنند، طبیعتا نمیشود در فواصل طولانی جهت نمای سرویس های بهداشتی را نصب کرد.

این مقام مسئول عنوان کرد: تابلو در حول و حوش سرویس های بهداشتی هست در جلسات ستاد سفر نیز این موضوع را طرح خواهیم کرد که در آینده در خیابان ها هم با تابلو ها مشخص تر باشند، البته در نقشه هایی که ما داریم معمولا این موارد پیش بینی شده است.

مالمیر تصریح کرد: در نقشه ها مکان خدمات عمومی همچون رستوران، بانک ومرکز خرید و آن مواردی که مورد نیاز مسافرین است راما در نقشه هایمان پیش بینی کرده ایم.

وی در رابطه با تابلوهای راهنما جهت سهولت در پیدا کردن اماکن گردشگری بیان داشت: اماکنی که مربوط به سازمان میراث فرهنگی است تابلوهای مشخصی وجود دارد و بیلبورد هست ما تابلو ها را برای امسال مجددا نصب کرده ایم که کاملا گویا هستند و مشخصات و اطلاعات اماکن را به گردشگران می دهد کههم در اماکن مرکز استان و هم در اماکن گردشگری شهرستان ها وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان تصریح کرد: در سطح شهر نمیشود مشخصات اماکن گردشگری را داد چون مثلا صد مکان گردشگری که باشد این امکان وجود ندارد، ولی در سطح شهر تابلوهای اماکن گردشگری مهم هم وجود دارد که با سایر مکان ها از نظر رنگ متفاوت است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در نقشه هایی هم که ما داریم مشخصات تمام اماکن را در استان درج کرده و تصویری نیز از آن قرارداده ایم.

در پایان...

هرچند که این روزها همدان با عنوان پایتخت تاریخ و تمدن تبلیغات بهتری را در خصوص ورود گردشکران به این شهر داشته است ولی با این وجود ما شاهد هستیم که مسافران با ورود به این شهر گلایه مندی هایی را از خدمات دهی ها به زبان می آورند و ما دیدیم که در همین یکی دو روز اخیر که اوج ورود مسافران به همدان است نقاط گردشگری و تفریحی همچون آرامگاه بوعلی سینا و شهربازی پارک مردم در دست تعمیر بود که این نشان از بی توجهی و غفلت مسئولین است و به نوعی این اتفاقات فرصت سوزی در جذب گردشگران به این استان می باشد.

پرواضح است که توسعه گردشگری میسر نمی شود مگر اینکه سازمان‏ها و نهادهای مرتبط با این حوزه در راستای یک هدف گام بردارند و امید است که در این ایام که آغاز تعطیلات تابستانی است مسئولین با بررسی و رسیدگی به مشکلاتی از این قبیل که در این گزارش به آن پرداخته شد، از فرصت جذب گردشگر استفاده بکنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۰۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزین اسکناس کیلویی

خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد.

تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بودیم. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روز‌های گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰ دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آن‌ها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که «دنیای‌اقتصاد» پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته بود سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که پیشتر به آن اشاره کرده بودیم، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم؛ بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هر چند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشور‌ها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند.

این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آن‌ها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیر‌های پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آن‌ها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود.

به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • سراب سفره کوه سلسله
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • احداث سرویس بهداشتی در پارک حجاج تبریز
  • احداث سرویس بهداشتی پارک حجاج تبریز
  • پیگیری نارضایتی شهروندان همدانی از خدمات راه آهن
  • قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • جایگزین اسکناس کیلویی